Hyväksi havaitut shampoot koirille

15.03.2018

Näyttelyinnostus on tuonut lieveilmiönä himon testailla kaikki vähänkään lupaavalle kuulostavat koirien shampoot ja turkinhoitoaineet. Nyt löytyi sellainen ihanuus, että innostuin ihan kirjoittamaan aiheesta. Kerronpa tässä samalla myös muista tavalla tai toisella vaikutuksen tehneistä tuotteista. Suosiossa on ollut Bio-Groomin Extra Body. Monen akitaihmisen hyväksi toteama takuutuote, joka saa turkin pysymään mukavasti pystyssä, eikä hajukaan ole kaamea. Saman firman Super White on itselläni käytössä valkoisten osien pesussa.

Erittäin positiivisen yllätyksen antoi pienestä poistomyyntiputiikista ostamani tuote, kun etsin shampoota, joka korostaisi punaista väriä. Wuff it!:n Dark Coat antaa turkille myös ryhtiä ja jonkinlaisen väriä vahvistavan vaikutuksen olen ollut havaitsevinani. Tuoksu on kivan mieto. Paljon öljyjä sisältävänä tuotteena se ei juurikaan vaahtoa ja voi tuntua vaikeasti huuhtoutuvalta. Tuote on luonnonmukainen luomuraaka-aineista valmistettu, joten rohkenisin käyttää tätä herkemmälläkin hipiällä. Plussana se, että sisältää UV-suojan.

Jossakin vaiheessa Hilman turkki tuntui ohkaselta ja haperolle. Silloin tuli testiin Animologyn Top Dog hoitoaine ja saman valmistajan Pawfect Coat. Tuote hoiti turkin, mutta hoitavuuden haittapuolena oli se, että turkkia ei saanut kohotettua. Välipesuissa oikein oiva aine tai jos syystä tai toisesta turkki kaipaa tehohoitoa.

Kaapin kätköissä testausta vielä odottaa #1 all Systemin Crisp Coat. Tälle tuotteelle on suuret odotukset, sillä olen kuullut paljon kehuttavan varsinkin ulkomaisten akitaihmisten toimesta. Tuote pääseekin testiin ensiviikolla, kun valmistaudutaan Kemijärven ryhmikseen Kukan kanssa.

Double K:n (tai Groomers Edge) Ultimate ajoi mielestäni Extra Bodyn ohi. Ultimate antaa ryhdin lisäksi mahtavan kiillon turkille. Isona plussana riittävyys. Laimennussuhde on uskomaton 1:50! Ja toden totta: tuollakin laimennussuhteella shampoo vaahtoaa vielä reippaasti ja puhdistaa turkin. Tuuheampaan lopputulokseen olen käyttänyt pienemmällä suhteella (noin 1:25). Tuoksu on mieto ja puhdas.

Tuote, josta kirjoitus sai alkunsa on Toplinen Texture Shampoo. Mielettömän ihana tuoksu ja tuuhea lopputulos joka tuntuu pitävän muita tuotteita paremmin. Kirsikkana kakun päälle Texture Spray. Tuoksuu vielä ihanammalle ja on sumuttavassa suihkepullossa, eikä ruiki isoja pisaroita eikä näin ollen kastele turkkia. Suihke auttaa turkkia pysymään pystyssä ja tuuheana. Nämä jää kestokäyttöön.