Muisteluhetkiä

01.12.2017

Lisäsin sivustolle kuvagallerian. Tätä varten täytyi tietysti kaivella kuva-arkistot esiin. Monessa kohtaa tuli hymy huulille, mutta nousipa monet vedetkin silmiin. Varsinkin kun tuli eteen kuvat edesmenneistä koirista. Onni erityisesti nostaa tunteet pintaan. Sitä vieläkin pohtii: olisinko voinut tehdä jotain toisin? Kärsikö Onni koko lyhyen elämänsä ajan? Olisiko sittenkin kannattanut leikata?

Onnin kasvattajat olivat mahtavia (ja ovat sitä toki edelleen!). Sain heiltä täyden tuen Onnin kanssa. Samanlainen haluan olla tiukan paikan tullen itsekin omien kasvattien kohdalla. Syyllisen etsinnän sijaan haluan tukea kotia vaikeissakin tilanteissa ja auttaa löytämään ratkaisun tilanteeseen.

Ihmiselle on ominaista, että menetyksen ja kriisin iskiessä halutaan löytää syyllinen. Jos asialle löytyy syy, on se helpompi käsitellä. Nuoren koiran menetyksen kohdalla kärsii sekä kasvattaja, että omistaja/koiran koti. Omistaja/koti pohtii mitä on tehnyt väärin, olisiko menetys ollut estettävissä, puhumattakaan perheenjäsenen menetyksen aiheuttamasta surusta. Kasvattaja pohtii omaa vastuutaan, jalostusvalintojaan ja on murheissaan että perhe menetti rakkaan lemmikkinsä.

Onni <3
Onni <3
Perimmäinen ajatus kuitenkin molemmilla on varmastikin koiran etu. Uskon, tai ainakin toivon, että jokainen tekee parhaansa lemmikkiensä ja kasvattiensa eteen. <3